به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آوای امین، ماموستا عبدالسلام محمدی در خطبههای نماز جمعه این هفته دهگلان به موضوع استکبار اشاره کرد و اظهار داشت: استکبار در اصطلاح علوم اسلامی همواره با واژههایی نظیر (ظلم و طاغوت) همراه است.
وی عنوان کرد: استکبار از دیدگاه فرهنگ سیاسی اسلام وجود نوعی سلطهگری، سلطهجویی، استعمار و بهرهکشی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است که توسط اقلیت محدود زورگو و منفعتطلب بر خیل عظیم تودههای محروم است.
وی افزود: از مشخصههای بارز استکبار، قدرتطلبی، منفعتخواهی کشور و یا دولتی که سایر ملتها را به استثمار و استضعاف بکشاند.
به گفته وی، از نمونههای بارز آن اعمال سیاستهای استعمارگونه و امپریالیستی قدرتهای بزرگ شرق وغرب است که با منفعتطلبی، جهانخواری و بدست آوردن سلطه جهانی، عقب نگه داشتن مستضعفان از رشد واقعی و ایجاد اضطراب و ترس همگانی برای رسیدن به اهداف خود از هیچ نوع تلاش و ابزاری دریغ نمیورزد.
ماموستا محمدی تصریح کرد: از نمونه بارز و واقعی استکبار جهانی، آمریکای جهانخوار است که برای تامین منافع و منابع خود و حفظ و گسترش سلطه خود بر جهان و تحقق دهکده جهانی با کدخدایی خود از انجام هر اقدامی جهت عقب ماندگی کشورهای توسعهنیافته و عدم پیشرفت آنها از هیچ تلاشی دریغ نورزیده و امروزه تحریمهای یکطرفه و یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده است، مصداق بارز استکبار و در راس آن امپریالیست بینالمللی است.
امام جمعه دهگلان گفت: وعده خداوند متعال پیروزی محرومان مستضعفان و همچنین مومنان حقیقی بر سلطهطلبان است.
وی با بیان اینکه این یک حقیقت غیرقابل رد است که مستکبران جهانی توسط خیل عظیم مومنان ومحرومان سقوط خواهند نمود، اظهار کرد: نمونه بارز آن سقوط اخلاقی سیاستمداران آمریکاست که در انتخابات اخیر با استفاده از کلمات رکیک و غیر مودبانه و مسولانه همدیگر را به تقلب و فساد اداری متهم میکنند و چهره واقعی خود را به نمایش گذاشتند.
ماموستا محمدی در بخش اولیه خطبهها از تکبر به عنوان یک بیماری نفس و انحراف اخلاقی انسان نام برد و اظهار کرد: تکبر انسان را از راه حق و هدایت به راه باطل و گمراهی میکشاند.
وی خاطرنشان کرد: هرگاه کبر و برتربینی بر انسان حاکم شود بر عقل و اراده او مستولی شده و موجب خودبینی، تکبر در اقوال و اعمال و کیفیت تعامل با مردم میشود.
امام جمعه دهگلان عنوان کرد: در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که فرمودند “وارد بهشت نمیشود کسی که به اندازه مثقال ذرهای تکبر در قلبش باشد”.
وی اضافه کرد: تکبر به معنای مقابله با حق و سبک شمردن حق و استحقار و سبک شمردن مردم است.
ماموستا محمدی عنوان کرد: علل و اسباب تکبرورزی بیشتر در مال و ثروتاندوزی است که نمونه بارز آن قارون است که در قرآن به صورت مفصل بیان شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه از اوصاف علمای حقیقی و عامل به عمل خشیت و فروتنی است که مقابل تکبر و خودخواهی است، گفت: علم بدون عمل و تقوا موجب تکبر و خودخواهی میشود عمل و عبادت بدون مغز و احساس همدردی به دیگران نیز از نمونههای بارز وارد شدن به تکبر و خودخواهی است.
ماموستا محمدی با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن کریم چند نمونه از متکبرین را معرفی نموده که بواسطه تکبر وخود برتر بینی مورد غضب الهی شدهاند، گفت: شیطان به علت سرکشی و تکبر و خودبینی از امر الهی سرپیچی نمود و خود را بر انسان برتر دید وسجده ننمود و از درگاه خداوند متعال رانده شد.
وی تصریح کرد: فرعون به سبب قدرت و ظلم وستم ادعای ربوبیت کرد و در قرآن بعنوان متکبر شناخته شده است.
آخرین اخبار
- تعامل سازنده بین دستگاهی مهمترین مولفه در موفقیت است
- چرخش پستهای مدیریتی موجب ایجاد پویایی در سازمانها میشود
- خدمت بیمنت به مردم حرکت در مسیر اهداف شهدا است
- مسئول جدید مرکز بزرگ اسلامی دیواندره معرفی شد
- دین به انسان هویت میبخشد/ دین روابط اجتماعی انسانها را تنظیم میکند
- تعهد و تخصص ملاک مدیریت موفق است
- شهید سلیمانی چهره واقعی تروریست را به جهان نشان داد/شهادت حاج قاسم موجب وحدت...
- مدیریت جهادی نیاز اصلی جامعه امروز است
- اقدامات مناسبی در حوزه ارتقای ساختاری مساجد دهگلان انجام گرفته است
- انقلاب اسلامی ایران منشا خیر و برکت در عرصه جهانی است