استاد دانشگاه پیامنور مریوان
اسلام برای تمام بخشهای زندگی انسان برنامه دارد
به گزارش رابط خبری مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور، استاد احمدی در نشست روشنگری و نقد فرقههای تکفیری و عرفانهای نوظهور که با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و جمعی از طلبههای خواهر و بردار در مرکز بزرگ اسلامی مریوان برگزار شد اظهار کرد: از اینکه توفیقی حاصل شد در خدمت شما خدمتگزاران دین و قرآن باشم افتخار میکنم.
وی افزود: در این نشست به مسائلی که دنیای امروز گربیانگیر آن شده از منظر منابع و کتب معتبر که کاملترین و معتبرترین آن کتاب قرآن است مورد اشاره قرار خواهیم داد.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان با بیان اینکه دین اسلام نه از نظر بنیان بلکه در فروعات و مذاهب تا حدی در مخاطره قرار گرفته است، عنوان کرد: امروز در دنیای که عصر اطلاعات است قرار گرفتهایم دنیایی با حجم وسیعی از اطلاعاتی که قادر به پردازش همه آنها نیستیم.
احمدی خاطرنشان کرد: امروز قرن بیست و یکم است قرنی که جاهل بودن در آن معنی ندارد و انسان جاهل از دایره انسان خارج میشود و برای مانایی در این شرایط کسب علم و دانش و جستجوی حقیقت بر هر انسانی ضروری است.
وی در ادامه با بیان اینکه دین اسلام برای انسان احترام قائل است، گفت: علمای دینی نیز به استناد قرآن برای همه انسانها احترام قائل بوده که این مهم بسیار ارزشمند است.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان تصریح کرد: دین اسلام دین سعادتمندی بوده و برای زندگی دنیا و آخرت انسانها برنامه دارد و برای بشریت ارزش قائل است.
احمدی به هجمه گسترده دشمنان علیه این دین الهی در طول تاریخ به ویژه در عصر امروز گریزی زد و گفت: دشمنان اسلام هجمههای زیادی علیه این دین الهی و پیروان آن راه انداختهاند که یکی از مهمترین آنها ایجاد شکاف بین مسلمانان است.
وی تصریح کرد: امروز دشمنان اسلام سعی دارند که به نام دین به اسلام ضربه بزند و در این راستا دست به ایجاد و حمایت از گروههای تندرو و افراطی که هیچ سنخیتی با دین اسلام ندارند میزنند.
به گفته استاد دانشگاه پیامنور مریوان، امروز به خاطر همین توطئهافکنیهای دشمنان فردی که خود را مسلمان میداند مسلمان دیگر را تکفیر میکند که این خلاف دستورات و موازین دین اسلام است.
احمدی با تاکید براینکه خداوند انسان را اشرف مخلوقات قرار داده است ولی همین انسانی که اشرف مخلوقات است دچار گمراهی میشود، گفت: این وظیفه علمای دینی است که با بصیرتافزایی در جامعه مانع تحقق اهداف دشمنان شوند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امروزه بسیاری از طلبههای علاوه بر تحصیل در حوزه علوم دینی، تحصیلات آکادمیک داشته و همین مسئله به رشد علمی و ارتقای سطح توانایی آنها در انجام رسالتهایی که به عهده دارند کمک میکند.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان با تاکید براینکه متاسفانه امروز فرقههایی ظهور کردهاند که دین اسلام را به خطر انداختهاند، افزود: نه اینکه برای خود دین خطری داشته باشند، اما میخواهند چهره غیرواقعی از این دین الهی به مردم نشان داده و تفکرات خود را به نام اسلام تبلیغ میکنند.
احمدی با بیان اینکه براساس آنچه در قرآن و احادیث به نقل از بزرگان دین آمده اسلام هیچگاه
از بین نمیرود و خداوند خود حافظ اسلام و قرآن کریم است، عنوان کرد: خطری متوجه دین اسلام و قرآن نیست زیرا قرآن را خداوند تا قیامت در برابر هر گونه تحریف مصون خواهد کرد.
وی اظهار کرد: با کمال احترام به تمام ادیان و کتب الهی دین اسلام کاملترین دین بوده و به فرموده خداوند تبارک و تعالی تنها دین مورد قبول دین اسلام است.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان به نقش استعمار در پیدایش فرقههای تکفیری همچون وهابیت و غیره گریزی زد و ادامه داد: کشورهای استعماری نظیر انگلیس و پرتغال در قرن 12 به فکر استعمار منابع خدادای مسلمانان بودند و تلاش برای پیدایش انحراف در دین اسلام و ایجاد تفرقه در بین مسلمانان از سوی آنان با جدیت دنبال شد.
احمدی تصریح کرد: دشمنان این دین الهی تمام توان خود را برای ایجاد شکاف در بین مسلمانان بکار بستند تا بتوانند به اهداف استعماری خود دست یابند.
وی با بیان اینکه اصلاح با دعوت ممکن است نه با تکفیر، گفت: متاسفانه امروزه دشمنان دین اسلام با توطئه افکنی و ایجاد تفرقه دین اسلامی که دین محبت، راستی و صلح است را با خشنترین چهره به جهانیان به نمایش میگذارند.
به گفته استاد دانشگاه پیامنور مریوان، امروز گروهی به در پوشش دین و به اسم مسلمان به تکفیر اهل تشیع پرداخته و یا اهل سنت را تکفیر میکنند در حالی که این مباحث در دین اسلام حرام است.
احمدی با اشاره به نقش استعمار بویژه انگلیسیها در خدشهدار کردن چهره برخی از حکمای برجسته اسلام مثل حکیم عمر خیام ادامه داد: چطور ممکن است کسی که 10 مسئله مهم ریاضی را مطرح نموده و در بسیاری از علوم زبانزد است کافر و اهل شرابخواری باشد!
وی با اشاره به جریان سلفیت گفت: اعتقاد به عدم تغییر در این قرن نمیتواند درست باشد.
وی با طرح این سوال که مگر در دین مقتضیات زمانی نداریم؟ افزود: بله ما هم معتقد به تغییر در بنیان دین و تقلیل احکام شرعی مثل کاهش تعداد رکعت نماز نیستیم، اما باید با شرایط زمانه خود را وفق داد.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان اظهار کرد: اسلام برای خود نظام و ساختاری دارد که بر اساس نظر علما باید به جلو حرکت کرد.
احمدی با تاکید براینکه در همین کردستان عالمانی چون ملا عبدالکریم مدرس، ماموستا هژار و پروفسور زلمی سالها در خدمت دین خدا بودند و عمر خود را به پای اسلام گذاشتند، اظهار کرد: امروزه متأسفانه افرادی ظهور کردهاند که با خواندن دو کتاب خود را علامه دهر میدانند و اجتهاد میکنند. وی اذعان داشت:انسان با خواندن چند کتاب عالم نمیشود عالم شدن سالها مجاهدت در راه کسب علم میخواهد.
وی افزود: البته علمی به درد می خورد که در راستای رسیدن به سراط مستقیم باشد، وگرنه ابوجهل هم اهل کتاب بود و به ابوالحکم لقب داشت
استاد دانشگاه پیامنور مریوان با بیان اینکه بجز شریعت دین اسلام مسائل انسانی نسبی بوده و به مقتضیات زمان تغییر میکند ، اضافه کرد: ما نمیتوانیم به زمان رسول الله(ص) برگردیم، اما میتوان از سیره و راه روش پیامبر(ص) و سلف صالح را الگوی حرکتی خود قرار دهیم.
به گفته احمدی، اسلام دین بسیار کاملی است که برای تمام بخشهای زندگی انسانها برنامه دارد، حتی کسانی که پیرو این دین الهی نیستند نیز به جامعیت اسلام اعتراف دارند.
وی تصریح کرد: با توجه به آنچه در کتب دینی و از سوی علمای صاحب نظر عنوان میشود، سلفیت اندیشه صحیحی نمیتواند باشد و خود و جامعه را دچار عقبماندگی میکند.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی جهان با زمان سلف صالح فرق دارد،عنوان کرد: هیچ انسانی حق تکفیر ندارد اسلام دادگاه و قانون دارد و باید بر اساس قرآن و روایات حرکت و فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در دستور کار قرار دهیم.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان افزود: تسلط بر چند کتاب دینی در دنیای امروز کفایت نمیکند، عالم دینی ما باید الان خبرهترین اساتید دانشگاه باشد.
احمدی گریزی هم به برخی عرفانهای نوظهور زد و گفت: دین اسلام بجز در بعد شریعت و احکام در بعد عرفان نیز برنامه داشته و اگر ما به خوبی اسلام را درک و معنویات و عرفان را از راه اسلام کسب کنیم دیگر دنبال عرفانهای دیگر نخواهیم رفت.
وی اظهار داشت: امروز عده ای حوصله انجام واجبات شرعی دین مثل نماز را ندارد، اما دم از عرفان می زنند که این درست نیست.
استاد دانشگاه پیامنور مریوان خاطرنشان کرد:برخی از این اندیشهها اعتقاد به تناسخ یعنی جاری شدن روح از کالبدی به کالبدی دیگر دارند، سوال اینجاست چطور ممکن است روحی که به این لطافت توسط خداوند خلق شده است، مختص آن کس نباشد.
احمدی تصریح کرد: امروز ثابت شده هر کس اثر انگشت مخصوص به خود را دارد، چطور روح با این عظمت مختص به خود را ندارد.
انتهای پیام/
آخرین اخبار
- مساجد تاریخی منطقه هورامان ثبت ملی شدند
- سوداگری در شهرک های صنعتی کردستان با نظارت بیشتر رفع می شود
- شوراهای افتاء باید جایگاه واقعی خود را پیدا کنند/شورای افتاء کردستان در صدا و...
- مرکز تخصصی امام شافعی به سمت آموزشکده دانشگاهی حرکت کند
- شورای افتاء باید تخصصی شوند/گفتمانسازی محور حرکت شوراهای افتاء باشد
- نشست اعضای شورای افتاء سنندج با دبیر شورای برنامهریزی اهل سنت کشور برگزار شد
- فاصلهگیری از معنویت مهمترین ضعف جامعه بشری است
- ضرورت معرفی مرکز تخصصی امام شافعی کردستان در رسانه ملی
- راهاندازی مرکز تخصصی امام شافعی کردستان از دستاوردهای فرهنگی انقلاب است
- راهاندازی مرکز تخصصی امام شافعی در کردستان با مطالعه بوده است